Csapatunk

Szerelők, hogy a gépek mindig kifogástalan állapotban legyenek. Ők végzik a tervezett és nem tervezett javításokat, figyelnek a gépekre minden egyes nap. Amennyiben bármelyik pilóta hibát észlel és azt lejelenti, ők azok akik azonnal megnézik, hogy mi a baj és orvosolják vagy kiveszik a gépet a napi forgalomból a későbbi javításig.

.

Oktatópilóták végzik a gyakorlati oktatásokat. Sok száz órányi repülés, sok ezer leszállás van már a hátuk mögött, és minden helyzetben vigyáznak a növendékekre. A földi előkészítések során megtanítják a gépekkel való bánásmódot, az alapos és körültekintő felkészülést a repülésre. A kiképzési terv alapján a levegőben mutatják és tanítják meg a repülés fortélyait. Nem csak a kezdő pilóták számíthatnak a segítségükre, hanem a már gyakorlott pilóták is repülnek velük egy-egy hosszabb kihagyás után, vagy másik típusra való átképzés alkalmával.

.

Elméleti oktatópilóták végzik az elméleti tananyag ismertetését, egyénre szabott időrendben és menetrenddel. Közel száz órányi anyagot ismertetnek a növendékekkel, és biztosítják, hogy a hatósági vizsgán iskolánk növendékei soha ne bukjanak meg. Munkájukat házi és nemzetközi tananyagok segítik.

.

Főmérnök gondoskodik arról, hogy a gépek javítása és karbantartása mindig a magyar és a nemzetközi szabályok szerint történjen, hogy a felhasznált anyagok mindig dokumentált forrásból kerüljenek hozzánk. Ő írja elő a szükséges javításokat, motorcseréket, anyag és eszközbeszerzést. Minden gépünk dokumentációjára ő figyel, hatósági ellenőrzések kapcsán biztosítja, hogy mindig megfeleljünk az előírásoknak.

.

Főpilóta felügyeli a repülésekkel kapcsolatos szabályok betartását, a belső utasítások meglétét és végrehajtását. Ő írja alá az oktatási terveket, a repülési megbízásokat, tartja a kapcsolatot a Légügyi Hatóságok megfelelő területeivel.

.

Minőségbiztosítási és tűzrendészeti vezető figyel arra, hogy a belső szabályok szerint dolgozzunk, hogy minden tűzrendészeti szabályt betartsunk, a szükséges vizsgákkal kollégáink rendelkezzenek.

.

Dokumentációs kollégánk felel azért, hogy a nálunk lévő pilótákról minden szükséges adat a rendelkezésünkre álljon (orvosi, szakszolgálati engedélyek száma, érvényessége), valamint hogy a gépek repidejének nyilvántartása meglegyen és az eljusson a szükséges dolgozókhoz (szerelők, főmérnök, főpilóta).

.

Ügyvezető pedig mindezt vezényli, és biztosítja a szükséges motivációt és órajelet…

.