Ultralight pilóta képzés

Ultralight pilóta képzés

UL = Ultra Light, azaz ultrakönnyű. Ezt a kifejezést azokra a légijárművekre használjuk, amelyek össz felszálló tömege kevesebb mint 450 kg. Az ilyen csekély felszálló súllyal rendelkező gépeknek a vezérlése igencsak sajátos. A kis tömeg miatt az összes kormányszerv sokkal érzékenyebb, és minden sokkal gyorsabb reakciót, kifinomultabb reptechnikát igényel.

A képzés menete és a gépek működési elve, szinte azonos a klasszikus merevszárnyú gépekével, de az említett sajátosságok miatt külön kategóriába tartoznak.

.
.

Önfeledt repülés

Az ultrakönnyű világ nem az adminisztrációról, repüléstervezésről, navigációról és rádiózásról szól, hanem az önfeledt repülésről, és végtelen szabadságérzetről. Kellő gyakorlattal olyan élményben lehet része, amit semmilyen más kategória nem képes visszaadni.

Az UL repülőgépek üzemeltetése lényegesen olcsóbb nagyobb testvéreinél. Aki a repülést hobbinak szánja, annak ezt a kategóriát javasoljuk. Azoknak akik nem csak képzést szeretnének csinálni, hanem egy saját ultrakönnyű repülőgépet vásárolnának, segítünk kiválasztani a megfelelő gépet. Vállaljuk az üzembentartását, illetve igény szerint bérbe adjuk, így a gép behozhatja az árának egy részét.

Ha a képzést a saját gépén folytatja, az oktatás ára lecsökken az oktatói díjra, illetve az üzemanyag költségekre.

.